قیمت میلگرد

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرنگار مهر، بافق را بهشت معادن ایران نامیده‌اند و وجود معادن غنی سنگ آهن، مردان عرصه کار و جهاد را بر آن داشته تا در کنار این معادن، واحدهای جوارمعدنی ایجاد کنند.

یکی از این واحدهای جوارمعدنی که مجتمع فولاد بافق است که در نزدیکی بزرگترین معادن سنگ آهن کشور برپا شده و یکی از نخستین واحدهای جوارمعدنی است که فعالیت آن از چندی پیش آغاز شده است.

این مجتمع شامل کارخانه گندله سازی، نورد و قیمت میلگرد، نورد مقاطع، فولادسازی و ریخته گری، احیای مستقیم، آهک سازی و ... است و گرچه تنها یکی از این واحدها فعالیت خود را آغاز کرده اما کار جهادی سرمایه گذاران این طرح ادامه دارد و در صورتی که مشارکت بانک، به انجام تعهدات بیانجامد، ظرف ۴۰ ماه آینده، مجموعه ای کامل در این مجتمع راه اندازی می شود.

خبرنگاران مرکز استان یزد در یکی از داغ ترین روزهای بهاری به گرمترین شهر استان یزد سفر کردند تا مراحل کار در این مجتمع بزرگ را از نزدیک مشاهده کنند.

تامین زیرساخت‌های مجتمع جوارمعدنی در فولاد از صفر تا صد توسط بخش خصوصی

در این مجتمع به قول معروف از صفر تا صد کار توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی انجام شده و حتی جاده سازی، تامین برق، تامین آب و ... با هزینه‌های بخش خصوصی انجام شده است.

اولین نقطه این بازدید چند ساعته، پست برق نخلستان بود، پستی که سرمایه گذاران مجتمع فولاد بافق آن را احداث و تکمیل کردند و در اختیار برق منطقه‌ای قرار دادند تا بتوانند از برق مورد نیاز در واحدهای خود بهره مند شوند.

مدیر پروژه برق مجتمع فولاد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این پروژه شامل دو فیدر اصلی و ذخیره است که فیدر اصلی در سفر رئیس جمهور به یزد در اسفندماه گذشته به بهره‌برداری رسید و فیدر دوم نیز آماده بهره‌برداری است.

مهدی متقی بیان کرد: این پروژه ظرف مدت هفت ماه با ۶۵ میلیارد تومان هزینه انجام شد و ۷۰ تا ۸۰ درصد تجهیزات آن نیز داخلی است.

وی افزود: این پست برق که شامل دو خط شش کیلومتری است هم در زمینه مدت اجرا و هم در زمینه نحوه اجرا از طرح‌های کم‌نظیر در سطح کشور است.

بی‌آبی در کویر بی‌معنا شد

اما تامین آب در این مجموعه نیز حکایت جالبی دارد. یکی از نقطه ضعف‌های کویر بی‌آبی است اما در کویر بی‌آبی به معنای مطلق نیست زیرا منابع آبی بی کیفیت با املاح بسیار زیاد و درجه شوری بالا وجود دارد اما آب با کیفیت و قابل شرب پیدا نمی شود.

صنایع فولادی نیز به آبی نیاز دارد که کیفیت آن همسان با کیفیت آب شرب باشد و آبهای لب‌شور کویر نمی‌تواند برای صنایع فولادی کارگشا باشد از اینرو در این مجتمع یک واحد تصفیه آب با عنوان RO نیز راه اندازی شده است.

مدیرعامل مجتمع فولاد بافق در مورد این واحد به خبرنگاران گفت: هشت حلقه چاه برای تامین آب مورد نیاز این مجتمع از شرکت آب منطقه‌ای خریداری شد و با نصب تجهیزات مورد نیاز و لوله گذاری تا محل تصفیه، آب وارد مخازنی می‌شود که به روش اسموز معکوس، آب دارای سختی ۲۵ تا ۳۰ هزار را به آبی با سختی ۵۰۰ می رساند.

سیدمحسن ابویی بیان کرد: این آب با طی مراحل تصفیه قابل شرب است و از محل تصفیه به مخازن واحدهای فعال در مجموعه تزریق می‌شود.

جالب اینجاست که آب استفاده شده توسط واحدها هدر نمی رود و با حفر گودال‌هایی که به سیستم تصفیه در سه حوضچه مجزا متصل است، دباره تصفیه می‌شود و به چرخه تولید باز می‌گردد.

اما خط نورد میلگرد یکی از جذاب‌ترین مراحل این بازدید بود و جذابیت آن مشاهده نزدیک تبدیل شمش آهن به میلگرد آن هم در فضایی گرم با کوره‌هایی است که آهن سخت را گداخته می‌‌کند.

ظرفیت تولید سالانه ۵۵۰ هزار تن میلگرد در یکی از واحدهای مجتمع فولاد بافق

مدیر پروژه خط نورد میلگرد در مورد روند کار در این مجموعه بیان کرد: این واحد ظرفیت سالانه ۵۵۰ هزار تن میلگرد در سایزهای هشت تا ۲۳ را داراست.

محمد حیدری بیان کرد: ماده اولیه در این واحد شمش است که شمش‌ها با ورود به کوره‌های پیش‌گرم، برای تغییر سایز و سپس برش آماده می‌شود.

وی افزود: این کوره‌ها ۱۸ مشعل دارند و ظرفیت آنها ۱۰۰ تن در ساعت است به نحوی که در هر ساعت، ۱۰۰ تن شمش وارد کوره‌ها می‌شود و با طی چند مرحله به میلگرد تبدیل می‌شود.

حیدری، آب مورد استفاده در این مجموعه را ۶۰ مترمکعب اعلام کرد و افزود: آب مصرفی دوباره تصفیه و به چرخه تولید باز می‌گردد.

کارگرانی که برای شکوفایی اقتصادی ایثار می‌کنند

کوره‌هایی که به رغم وجود عایق‌های قوی حرارت آنها از فاصله چند متری نیز قابل تحمل نیست، محل کار کارگرانی است در گرمای هوا در کنار این کوره‌ها به واقع برای شکوفایی اقتصادی کشور جهاد می‌کنند.

خروج آهن گداخته‌ای که تا ساعت‌ها رنگ قرمز و گداخته آن تغییر نمی‌کند و حتی پس از آبگیری نیز هنوز داغ هستند، خود گویای سختی کار در این مجتمع‌ها است.

استقرار دستگاه‌های قوی که قدرت آنها خیره‌کننده است به نحوی که ده‌ها میلگرد را در کنار یکدیگر در یک آن برش می‌زند و در مجموع تبدیل سنگ آهن به میلگرد به عنوان محصول نهایی، گامی در مسیر جلوگیری از خام فروشی است و بخش خصوصی برای مقابله با آن به میدان آمده است و به سهم خود، عزمش را برای تحقق اقتصاد مقاومتی جزم کرده است.

معاون اجرایی مدیرعامل مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق در جمع خبرنگاران به تشریح مراحل ساخت واحدهای مختلف در این مجموعه پرداخت و اظهار داشت: هر جا قرار باشد در حوزه صنعت توسعه رخ دهد، ابتدا صنعت فولاد را توسعه می‌دهند همانگونه که کشور چین با چنان شتابی در این حوزه پیش رفت که تولید آن سالانه به ۸۰۰ میلیون تن رسید.

برای مشاهده ادامه مطلب " اینجا " کلیک کنید ..!

سپاهان موزیک...
ما را در سایت سپاهان موزیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ممود بازدید : 395 تاريخ : 18 خرداد 1398 ساعت: 23:16

خبرنامه